Maalämpö ja vesikaivo

Maalämpö ja vesikaivo - helppoa ja edullista asumista | Oulu, Pohjois-Pohjanmaa

Maalämpökaivojen ja vesikaivojen poraus vaatii tarkkuutta ja taitoa. Kaivon mitoitus tulee tehdä oikein, jotta se vastaa rakennuksen ja asukkaan (energian)tarvetta sekä toimii optimaalisesti niin kuin sen kuuluukin. Me tunnemme tekniikan ja hallitsemme laitteet, joilla poraukset tehdään varmasti turvallisesti ja oikeaoppisesti.

Maalämpö on ekologinen sijoitus tulevaisuuteen

Maalämpö on maaperään sitoutunutta aurinkoenergiaa. Lämpö otetaan talteen kallioon poratun lämpökaivon kautta, lämmön kerääminen maaperästä onnistuu myös tontille sijoitetun vaakaputkiston avulla. Lämpöenergiaa voidaan käyttää sekä rakennuksen että käyttöveden lämmitykseen, jolloin voidaan säästää jopa 75 % lämmityskustannuksissa. 

Edullinen ja ekologinen maalämpö on varsin ympäristöystävällinen vaihtoehto lämmitykseen ja samalla riskitön sijoitus, sillä maalämpö ei kärsi energiahintojen vaihteluista. Maalämmön avulla voidaan lämmittää niin kodit, vapaa-ajanasunnot kuin suuret teollisuushallitkin. Vanha lämmitysjärjestelmä kuten öljy, sähkövaraaja tai puukattila on yleensä vaihdettavissa maalämpöjärjestelmään. Vaihto kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen vanhan järjestelmän rikkoontumista. 

Oma vesikaivo on luotettava ja edullinen valinta

Suomen maaperässä on valtavat pohjavesivarannot edulliseen vedenkäyttöön. Poraamalla saavutetaan laajat pohjavesivarat, jolla taataan tasainen ja varma vedensaanti. Oma porakaivo onkin turvallinen ja helppo tapa saada riittävästi vettä vapaa-ajan asunnolle, omakotitaloon tai suurempaan käyttöön, esimerkiksi maatilalle.

Porakaivosta saatava vesi on vain +4 asteista, eikä se näin ollen sisällä bakteereja, joita pintavesikaivoissa voi esiintyä.  Porakaivovesi on yleensä hyvää talous- ja juomavettä sellaisenaan, mutta vesi pitää kuitenkin tutkituttaa ennen käyttöönottoa.

Porakaivo on varsin edullinen valinta, sillä siihen ei liity kuukausimaksuja eikä veden käyttömaksuja!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!